tag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post1817953516889585246..comments2023-06-05T10:41:49.419+02:00Comments on LESSROF: I Fabbri Lamole Chianti classico 2009Lessrofhttp://www.blogger.com/profile/07224987023187063308noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-88243583388202594542012-12-25T22:24:32.811+01:002012-12-25T22:24:32.811+01:00Längden hör absolut ihop med struktur och frukt oc...Längden hör absolut ihop med struktur och frukt och hur väl sammanbyggt det är.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-59510318772092338682012-12-25T21:48:33.424+01:002012-12-25T21:48:33.424+01:00Jo det blir ju mer begripligt när du beskriver det...Jo det blir ju mer begripligt när du beskriver det så. Samtidigt finns det då en ännu mindre tydlig gräns mellan längd, struktur, fyllighet där de båda sistnämnda för mig är kopplat dels till vinets "uppbyggnad" och viskositet men även hur, var och i vilken utsträckning de känns i munnen. Begreppen överlappar varandra.Lessrofhttps://www.blogger.com/profile/07224987023187063308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-4333022924351429122012-12-25T20:42:45.751+01:002012-12-25T20:42:45.751+01:00Tycker själv att ”distans” är lättare att greppa ä...Tycker själv att ”distans” är lättare att greppa än hur länge en smak sitter kvar. Ofta kan beska, uttorkade fat eller annat sitta kvar länge utan att det är något positivt. Enkla viner sitter ofta långt fram i munnen (liksom unga destillat). Ibland kan en smak ”brista” eller vara tunn mitt i munnen eller bara ligga utmed sidorna.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-68175895316094168442012-12-25T19:56:39.590+01:002012-12-25T19:56:39.590+01:00Har aldrig tänkt på det som distans innan jag såg ...Har aldrig tänkt på det som distans innan jag såg det i din blogg. Nyttigt att träna på att tänka i nya banor. Ditt/ert sätt kräver säkert mer träning och en högre tvåpunktsdiskrimination/känslighet i tungan. Viktigast är kanske att man vet vad den som benämner det menar om det nu inte finns konsensus kring definitionerna.Lessrofhttps://www.blogger.com/profile/07224987023187063308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-87061369538261460152012-12-25T17:37:54.951+01:002012-12-25T17:37:54.951+01:00Det finns många definitioner när det gäller bedömn...Det finns många definitioner när det gäller bedömning av vin som är både märkliga, gammeldags och inkonsekventa. Jag har själv behövt lära om ett antal gånger under den relativt korta tid (cirka 20 år) som jag sysslat med detta. Att definiera längd som ”distans” snarare än tid är ett sätt som jag och en del andra gör. Det verkar också vara mer begripligt för våra elever.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-53274416568330677272012-12-09T10:21:29.908+01:002012-12-09T10:21:29.908+01:00Det där måste vara årets etikett. Läcker retrolook...Det där måste vara årets etikett. Läcker retrolook och dessutom en matchande radio i bakgrunden.. Snyggt. Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-9932515117341072482012-12-08T21:22:45.526+01:002012-12-08T21:22:45.526+01:00Inte lätt att förstå men visst hänger det väl ihop...Inte lätt att förstå men visst hänger det väl ihop som du säger. Tror ändå att vedertagna definitionen är att räkna sekunder efter att vinet lämnat munnen, vilket både är förståeligt, något mindre subjektivt och mer mätbart. Lessrofhttps://www.blogger.com/profile/07224987023187063308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-77592775357801972082012-12-08T18:25:21.437+01:002012-12-08T18:25:21.437+01:00Detta med hur hur vinet "intar" munhålan...Detta med hur hur vinet "intar" munhålan och hur länge smaken blir kvar, hänger inte det ihop lite? Viner med "glest mittparti" har väl t.ex. sällan nån vidare längd?<br />Finns det förresten något som säger att en oangenäm smak inte skulle kunna stå distansen ut och fylla ut hela munhålan, lika väl som att den kan bli kvar länge? Jag vet inte om jag fattar riktigt ...Anonymousnoreply@blogger.com