tag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post3035068947921298424..comments2023-06-05T10:41:49.419+02:00Comments on LESSROF: Noma-vin för den hjärtsvage: Domaine de l'Octavin ” Don Giovanni, Les Nouvelles” Pinot Noir 2011 Lessrofhttp://www.blogger.com/profile/07224987023187063308noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-85538498992574203392013-08-24T22:40:00.105+02:002013-08-24T22:40:00.105+02:00Fick idag förklaringen från Emil på Vin & Natu...Fick idag förklaringen från Emil på Vin & Natur till den glesa känslan i detta vin. 10% Chardonnay inblandat förutom Pinot Noir. Lite annorlunda och fullkomligt nördigt ointressant för de flesta, men för fullständighetens skull så...Lessrofhttps://www.blogger.com/profile/07224987023187063308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-19894350944878990302013-08-12T23:27:06.004+02:002013-08-12T23:27:06.004+02:00Pavie blir kanonbra med lagring, både 98, 99 och 0...Pavie blir kanonbra med lagring, både 98, 99 och 01 har varit väldigt snygga varelser och 01an fick faktiskt Pichon Lalande 01 att kännas klumpig, för mig är det tyvärr priset som avgör i det fallet, har blivit alldeles för dyrt för mig. <br />Håkanhttps://www.blogger.com/profile/10708003504188736789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-78682013434496964252013-08-12T18:33:36.945+02:002013-08-12T18:33:36.945+02:00Wp: Jodå, vi gillar nog båda viner som ligger mell...Wp: Jodå, vi gillar nog båda viner som ligger mellan de båda ytterligheterna som mitt och ditt inlägg utgör. Därav länken. Jag såg glimten i punkarögat! <br />Har inte fått möjligheten att testa något SQN-vin men skulle gärna vilja, pga excentrisk vinmakare och enligt vad jag förstått ett unikt uttryck. Château Pavie lockar inte eftersom jag redan på förhand förstår att jag inte alls skulle uppskatta det. <br /><br />VS: Suveränt extraknäck, men lite dålig marknad i ditt närområde va? Svavelstickor och hembränt borde gå hem bättre i Blekingska skogarna ;)Lessrofhttps://www.blogger.com/profile/07224987023187063308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-34221281385687016732013-08-12T15:13:41.094+02:002013-08-12T15:13:41.094+02:00som ni kanske vet har jag ju haft svårt för alltfö...som ni kanske vet har jag ju haft svårt för alltför extraherade varelser.<br />inte nu längre. lösningen heter: http://so2go.com.au/<br /><br />kan till och med dricka boxviner på över 15%. och percristina...Vinosapien.comhttp://vinosapien.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-81524650839581406302013-08-12T11:15:04.245+02:002013-08-12T11:15:04.245+02:00"Jo, om man uppskattar viner som vi själva of..."Jo, om man uppskattar viner som vi själva ofta kan tycka är för mycket nuförtiden, de där vinerna för män med hår på bröstet och muskler på överarmarna, anser man troligen att detta är både underextraherat, underekat och kanske undersvavlat. För att inte tala om underalkoholiserat."<br /><br />Mja, det var ju lite tvärt emot min ståndpunkt, som vinliberal gillar jag ju både och som sagt även om preferenserna ligger mot det lite kraftfullare.<br /><br />Men, hur ställer du dig till stora monster som Sine Qua Non då, eller Château Pavie? Där har du ju både kraft, fat och tyngd som kan skrämma brallorna av vem som helst, dessutom med en yta på innehållet som kan provocera de flesta rättrogna?<br />Winepunkerhttps://www.blogger.com/profile/07920933140971630882noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-14136731779871775782013-08-12T09:54:09.117+02:002013-08-12T09:54:09.117+02:00Visst är det både och som gäller här också, beroen...Visst är det både och som gäller här också, beroende på sammanhang och vad man är sugen på. Visserligen har smaken smalnat med åren men det är extremvarianterna utan förnuft eller känsla som sorteras bort. Samtidigt breddas den genom att man hittar fler kvalitetsviner man inte kände till tidigare. Tycker också det låter lite snobbigt att svavelmängden skulle störa smakmässigt i normala fall. För min del handlar det mer om att man alltmer uppskattar inställningen och skickligheten hos en producent som med bibehållen kvalitet kan hantera vinmakeriet utan en massa svavel och andra kemikalier och som tror på sin sak utan att enbart pengarna styr.Lessrofhttps://www.blogger.com/profile/07224987023187063308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4667399490693210681.post-27227428755798248762013-08-12T09:08:59.478+02:002013-08-12T09:08:59.478+02:00Varför antingen eller? Jag säger snarare och! Ok, ...Varför antingen eller? Jag säger snarare och! Ok, Allegrini tillhör inte mina favoriter (längre, men 88an var bra för sådär 15 år sen) men måste det vara så polariserat. Igårkväll var det en Bourgogne rouge från Lafarge (liknande ovanstående Jura), förra veckan en Dominus 02, jättebra viner bägge två men i helt olika sammanhang och med helt olika mat. <br />Undersvavlad var ett bra ord, de får gärna ha hur lite svavel som helst, bara det inte blir leverpastej eller surmjölk (för då kan de inte hantera vinmakningen med den svavelmängden), då har jag hellre lite mer svavel, inte f-n påverkar det smaken så förbaskat mycket.Håkanhttps://www.blogger.com/profile/10708003504188736789noreply@blogger.com