lördag 11 augusti 2012

2006 Viña Pedrosa Reserva – Ribera del Duero


Ikväll provas det helblint.

Färgen är mörkt vinröd med en minimal begynnande tegelkant.
Det doftar måttligt till kraftigt rostade fat med kaffe, mörk choklad och lite bacon. En svag ton av svarta vinbär, annars körsbär men svårt att hitta entydig frukt i alla fall för denna fatkänsliga näsa.
Smaken är glatt överraskande mindre fatdominerat och tanninerna är måttliga och lätt polerade. Här finns en bra fruktighet av körsbär och björnbär och en påtagligt hög syra som samtidigt välter alla ev teorier över ända. 
Efter att mest ha snurrat kring Sydfrankrike blir facit ändå ingen stor överraskning. Särskilt inte när provningsproceduren upprepas och man undrar varför man inte hittade någon dill från allra första början. De kraftigt rostade faten borde också ha signalerat modern spanjor. 24 månader på blandade amerikanska och franska ekfat, sannolikt huvudsakligen nya.
Inte vad vi brukar dricka precis, men roligt och lärorikt att vidga vyerna. Snygg etikett också!
89

Provad här tidigare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar