Ikväll provas det helblint.
Färgen är mörkt
vinröd med en minimal begynnande tegelkant.
Det doftar måttligt
till kraftigt rostade fat med kaffe, mörk choklad och lite bacon. En svag ton
av svarta vinbär, annars körsbär men svårt att hitta entydig frukt i alla fall för denna
fatkänsliga näsa.
Smaken
är glatt överraskande mindre fatdominerat och tanninerna är måttliga och lätt
polerade. Här finns en bra fruktighet av körsbär och björnbär och en påtagligt
hög syra som samtidigt välter alla ev teorier över ända.
Efter att mest ha
snurrat kring Sydfrankrike blir facit ändå ingen stor överraskning. Särskilt
inte när provningsproceduren upprepas och man undrar varför man inte hittade någon dill från allra första början. De kraftigt rostade faten borde också ha
signalerat modern spanjor. 24 månader på blandade amerikanska och franska ekfat, sannolikt huvudsakligen nya.
Inte
vad vi brukar dricka precis, men roligt och lärorikt att vidga vyerna. Snygg etikett också!
89
Provad
här tidigare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar