fredag 29 november 2013

Domaine Labet Poulsard "En Billat" 2012


Oförtrutet poulsar vi vidare i Juravindrivorna. Näsmusslorna är som microterroir för Arbois med en Voilehinna av Jurajästceller. Mjölksyran i tungmuskulaturen närmar sig savagninsyralika nivåer av allt sörplande och smackande. Blodsmaken i munnen är som färgen på en Trosseau. Vi känner oss naturliga som frigående Sturköhöns och trötta som nedgrävda kohorn.
M e n   v i   g e r   o s s   i n t e!
Vi älskar ju det här.

Domaine Labet Poulsard "En Billat" 2012
I både doft- o smakgrund har vi en gammal Apotekarnes smultronläsk toppad med fågelsand, lakrisal, kanel, kryddnejlika, färsk tång, pors, en nypa malört men knappt någon vitpeppar som vi brukar hitta. Trots allt inte alls så kryddigt som det låter.
Spritsig? Nja i såfall nanometerstora bubblor. Drygt medelhög syra. Frukt från smultron och mosade jordgubbar på gränsen till glest men hålls ihop av en lätt glycerinbeströdd yta. Antydd sälta, sötma o beska möjligen från stora gamla fat, eller är det kanske det där terroirtypiska? Kanske  t o m Labettypiska?

Gott?
Oui bien sûr!

För övrigt är Julien Labets vinmarker ekologiskt certifierade och vinet minimalt svavlat men han är ingen biodynamiker, så det där med kohorn gäller inte honom.
Läs mer om producenten här och lite härInga kommentarer:

Skicka en kommentar