Ute är det 25 grader och även här inne doftar det sommar.
Vi äter friterad rödspätta med potatismos/spenat och kombinationen med det här Juravinet är en veritabel fullträff. Poulsard och Pinot i okända proportioner.
Färgen är ljust blekröd med en lätt opacititet som redan innan första sniffet ger misstankar om ett naturvin. Bakom det översta pinot-lagret med lätt kokta jordgubbar och lingon finns mycket riktigt ett svagt stråk av nylagd fågelsand i bur och vi är direkt i Jura redan innan vi fått de karaktäristiska kalkmineralerna och den höga friska syran på tungan. Ett litet hallon kikar fram bakom en rabarberstjälk och när den för oss så Poulsardtypiska svaga vit- och szechuanpepprigheten kittlar våra gommar kapitulerar vi direkt.
Sinnligt, djupsinnigt och ändå så elegant och lekande lätt att dricka. Om saft kan bli komplex så är detta resultatet.
Läskande minst sagt och Jura när det är som bäst!
92
Läs mer hos Kronevin där vi köpt vinet.
skoj att ni också går igång...
SvaraRaderahttp://vinosapien.com/MyTastings?Wine=,1508
en hantverkare att hålla ögonen på...kommer sannolikt att växa till sig kommande årgångar.
Skitkul att du också druckit och gillat det så mycket. Här trodde man att man kom med något nytt...
RaderaDen där Sturködatabasen borde man utforska närmare. Det verkar vara en skattkista!
Detta var nog största jurakicken sedan man drack Bornards "Le Ginglet" första gången.