tisdag 23 april 2013

Zanotto Col Fondo 2011Det är väl lika bra att klargöra det i fall någon undrar.
Jo det händer att vi erbjuds varuprov men hittills har vi tackat nej.
Principen är att aldrig ta emot något som vi inte själva skulle kunna tänka oss att köpa, dricka eller skriva om helt i vårt eget intresse eller för att tipsa andra likasinnade.
Ifall ni undrar.
Man blir både besviken och förbannad när företag skickar mail och undrar om man är intresserad av ett varuprov på ripassimento BiB eller en storskalig sydafrikan. Inte för att det är lågbudgetviner utan för att man uppenbarligen inte läser denna blogg och/eller förstår att både syftet och intresset ligger på ett helt annat plan. Pinsamt och närmast förnedrande för ett företag att man vill erbjuda viner för att bli omskrivet och synas oavsett var.

Detta eftersom vi här och nu skriver om vårt första varuprov.
Från Billigt-Vin-Ingvar av alla människor. Denne proseccofantom och förstaman i de genuina vinernas och småskaliga norditalienska vinböndernas frontvåg.
Han har fattat vad vi är intresserade av.
Småskalighet och kärleksfullt vinmakeri bland annat. Till exempel Zanotto
Kolla Ingvars proseccoinlägg om ni vill veta mer. Förträfflig läsning.

Sista jäsningen i en colfondo är gjort på flaskan utan degorgering vilket ger en lätt opak ljust gulaktig färgton. Här både doftar och smakar det sommarmorgon med nyjästa frallor, vallmofrön, gröna äpplen, lemon zest och en sprudlande frisk tandrensande mineralitet. Gott och äkta. Ljusår från BiB-ripassimento och dylika försök till mutor.
87

2 kommentarer:

 1. Instämmer - briljant glädjespridare!

  (Rätt länk är http://www.zanottocolfondo.com/)

  /Patrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket slarv. Så går det när man bara kopierar utan att dubbelkolla. Tack!

   Radera