torsdag 18 juli 2013

Frédéric Mochel Altenberg de Bergbieten Alsace Grand Cru Riesling 2001


Det är sällan vi hajar till så där riktigt av en Riesling från Alsace. Sannolikt har vi druckit för få av de riktigt bra med några år på nacken. Här har vi ett i alla fall!

Gyllengult. Underbar doft med måttliga mognadstoner, honung, lite nötter, mineraler med endast en gnutta petroleum. I munnen dominerar syrorna. Torrt men möjligen med en minimal restsötma som höjer frukten fylld av äppleskruttar, lime och citron. Ganska mjuk textur, medelmineralitet och en utmärkt längd och kraft. Dag två är det om möjligt ännu bättre.
91+
Oj så gott det här var! Gåva, köpt i Luxemburg till okänt pris. Tack!
Här kan ni läsa mer om producenten.

1 kommentar:

  1. Tråkigt att höra om Barolo Monvigliero 2009 (Burlotto. Jag köpte några från atomwine där den fick väldigt fina omdömmen. Finns inga som helst likheter med era provningsanteckningar. Kan ni inte ha fått en dålig flaska? För övrigt så drack vi Winning Langenmorgen 2011 i helgen, vilken vi tyckte mycket om. Den har ju en lite fylligare stil än Nahe producenterna och lite mer fruktkropp och grapefruit i slutet men jag tycker ändå syrorna räcker till för att backa upp vinet. Jag är dock inte säker på hur den skiljer sig från Kieselberg mer än att drickfönstret sätts lite senare på Kieselberg av många provare. Mvh Karl

    SvaraRadera