onsdag 7 augusti 2013

Az. Agr. Virna di Borgogno, Barolo Cannubi Boschis 2004



Cannubi Boschis är kanske mer känt än själva producenten Virna. I alla fall för oss. Borde väl kvala in i klassen semimodernt.
10-12 dagars skalmaceration vid max 32°. Efter malolaktisk jäsning lagras 50% på 500-liters tonneau i 18 månader och 50% på stora 50-60hl slavonska ekfat i 6-12 månader. Därefter 1 år på flaska utan föregående filtrering.

Färg: Medeltät, mörkt vinröd färg med tegeltoner.
Doft: Körsbär, eneträ, lite rosmarin, rosor, plastmatta, skokräm, kakao.
Smak: Något för hårt extraherat mörkfruktigt med surkörsbär, slånbär. Kärvt med viss fatbeska i slutklämmen. Drygt medelhög syra, måttliga avslipade tanniner, medellängd. 
87

Alls icke dåligt men saknar finess och definitivt inte värt sitt pris för denna utmärkta årgång. Köpt på Systembolaget för några år sedan. Årgång 2007 finns nu i BS för 359kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar